Ny røget makrel
1.463 visninger
|
Oprettet:
Så var jeg ude efter de nye Markrel fisk.
taget på 22-18meter vand.
I langelandsbæltet
Fik 59 gode store på 30 min.
2 fiskekasser.
Hjem i saltbad med dem i første omgang, Og i rygeovn.
Ps: på billed er der halvdelen fra første rygning.
taget på 22-18meter vand.
I langelandsbæltet
Fik 59 gode store på 30 min.
2 fiskekasser.
Hjem i saltbad med dem i første omgang, Og i rygeovn.
Ps: på billed er der halvdelen fra første rygning.
Ny røget makrel
maj 2006
Følger: 61 Følgere: 101 Både: 5 Emner: 14 Svar: 1.468
Det er da spændende at udveksle erfaringer med andre nørder som har samme interesse vi lærer jo hele livet igennem .
Hvis du ligger fisken i salt bad så er de meget længere om at tørre og 5 timer s røg er meget og måske derfor at de bliver lidt tørre ved det tynde ved bugen.
Når jeg røg Regnbueørred i min ovn gav jeg først fiskene groft salt udvendig og indvendig og lod den ligge i et kar i ca 2 timer , herefter blev de skyllet og hængt op til tørre i natten over og meget gerne hvor der var lidt luft Senere .lavede jeg en stor kasse hvor fiskene kunne hænge med en stor blæser på så blev tørretiden meget kortere og jeg slap for fluerne .
og derefter
1. 80-90 grader uden røg i ca 10-20 minutter eller indtil fisken havde åbnet sig
2. 70 Grader med 100% røgmætning i 2,5 time
( IKKE mere end 70 da fisken ellers vil koge ) hvis din ovn er stor nok kan du med fordel ligge fiskene på en rist
Weber opskriften er den samme med saltet
( her kan tørretiden dog forkortes da fiskene ligger ned unde rygning )
så ligger jeg briketter i den ene side af grillen og varmer grillen op og så skal fisken ligges ned i modsatte side så den ikke får direkte varme
Herefter bliver fiskene lagt på risten og låg på .
etter ca 20 minutter har fisken åbnet sig
Her hælder jeg så smuld ELLER flis på og låg på igen men trækket helt åben i bunden og trækket åben i toppen i toppen , der skal spædes på med flis flere gange under processen
Ca 1 time og 15 minutter senere er fiskene flotte og gyldne og er klar til at spise
men de smager dog lidt mindre af røg en på den gamle måde men de er sgu ok.
sild og makrel ryger jeg på en time i weberen
Jeg har forberedt flis ved at ligge dem i en spand vand i en 1/2 times i tid så de er lidt fugtige så ryger de mere og antænder ikke så let .
aug 2008
Følger: 2 Følgere: 39 Både: 5 Emner: 12 Svar: 1.111
De har lagt i saltbad ført.
Og ca 5 timer i ovnen.
Først skal det igang med ilden ik, så bliver der skruget ned.
Ps makreller havde fået engang sol inden de kom i havn.
Så der var de lidt på grill til at starte med, og det var den lørdag der var 38 grader og vindstille.
Jeg lærte lidt fra min farfar der også røg masser af fisk.
Ellers har jeg læst en masse om den inden jeg started.
Det tager mange år at lære sådan noget røg at kende, og hvor længe og hvad temp man bruger.
Men lykkes det gør det.
maj 2006
Følger: 61 Følgere: 101 Både: 5 Emner: 14 Svar: 1.468
Nu må du endelig ikke misforstå mig og tro at jeg at jeg kritiserer dig for det gør jeg ABOLUT ikke jeg har som sagt selv brugt traditionelle røge metoder og har siddet MANGE timer foran ovnen og kontrolleret temperaturen og fiskene smagte da også MERE af røg end de gør på weberen men den rustede desværre op og til sidst droppede jeg den og prøvede på min weber som jeg har brugt lige siden
jeg har varm røget Rødfisk - Makrel - sild- Ørred -og div. fladfisk men ikke ål da jeg tror at de SKAL røges på traditionel vis for at smage ordentligt*
Jer Bornholmer og har flere i familien der har siddet på røgeri og røget fisk som jeg har hentet fiduser fra
Dine fisk på billedet ser flotte ud men i min verden tror jeg de har fået for meget varme ELLER for lang tid i ovnen eller i saltet da de har tendens til at " krympe" lidt ved bugen.
Jeg startede som regel med 85-90 grader i ca 10 MINUTTER ELLER til fisken havde lukket sig op og derefter SATTE JEG TEMPERATUREN NED TIL 70 GRADER
Pas på med lavere temperaturer end 55 ved varmrygning da der kan opstå Listeria bakterier som kan give en grim gang tyndskid
aug 2008
Følger: 2 Følgere: 39 Både: 5 Emner: 12 Svar: 1.111
Nå okay flis har jeg aldrig prøvet.
Køre bare fast med det smuld her.
Det værken støver eller brænder.
Fisk falder ikke ned, nu mindre man har hugget næsten hele hoved af fisken.
Har de nu gjordt mange gange i starten hehe.
Til man lige kommer ind i det hele med rygeningen.
Jeg har 2 ovne.
Varm og en koldrygeovn.
De er ca 70cm B og 150cm H.
Dem lavet jeg engang for ca 10 år siden.
Løbesod er godt, på sådan en ovn, og engang isolering uden om.
Så kan det rigtig ryge
De får da kun røg på den ene side, i en kuglegrill og røgen lægger sig ikke for oven.
nu mindre du vender dem?
maj 2006
Følger: 61 Følgere: 101 Både: 5 Emner: 14 Svar: 1.468
Jeg køber en sæk flis som røgeriet i Frederiksværk bruger men har også en sæk smuld stående som jeg bruger når jeg ikke har andet .
Jeg ryger nu på min store Weber da min gamle rygeovn er rustet op men weberen klarer det sgu fint og så er men fri for at fiskene falder ned hæ hæ
aug 2008
Følger: 2 Følgere: 39 Både: 5 Emner: 12 Svar: 1.111
Jeg bruger Røgesmuld.
Køber en palle af gangen.
Hvad bruger du?
maj 2006
Følger: 61 Følgere: 101 Både: 5 Emner: 14 Svar: 1.468
jeg ryger selv men vil a lige høre hvad du bruger ti at ryge med ????
sep 2013
Følger: 34 Følgere: 304 Både: 4 Emner: 27 Svar: 1.150