{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Hjælpe til 16 fjedre i trampolin 500 kr.
  • Hang TV 600 kr.
  • Hænge TV op på væg og sætte til (har kun el-ledning) 500 kr.
  • Vi har en lampe med lyd dæmper funktion, der ikke helt virker 500 kr.
  • Nedtagning af lamper 2.000 kr.
  • Udskiftning af ventil på vandrør til opvaskemaskine 2.000 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Solceller til båd
  • #1   28. feb 2016 Ja, jeg har selv en fleks solar panel 40w på taget som vedligeholder min batterier og den er nok til at generstatte alt passivt batteri tab på ting som webasto gsm kontrol, Alarm , AIS osv osv.

    Den er god, kan monteres på et buet tag og kan tåle at du stå på den (uden højhælet sko)

    Den var købt på ebay fra England til 270 kr inkl forsendelse . jag havde en kontrolboks liggende til overs fra en gammel projekt som jeg anvendt.







  • #3   1. mar 2016 Ja det er lækkert med solcelle, så er batterierne altid fuldt opladet. Tror dem du linker til er udemærket. Jeg har en 60W herfra:

    http://www.elvarer.dk/solcellepanel-60w-semifleksibel.html

    Den kan sagtens holde til at man går på den og 60W er rigeligt til normalt forbrug.


  • #4   1. mar 2016 Jeg har en lille vindmølle til at montere i et beslag ala en stangholder virker 100 % iser her i Danmark det blæser mere en solen skinner..den laver 12 volt og via en lille inverter der medfølger 220 volt

  • #5   1. mar 2016 Henrik, har du evt et link til den?

  • #6   2. mar 2016 Det er en rutland 504 og så med en regulator så batteriget ikke bliver overladet..
    Købte min på eBay for 2300 kr der er lavet mange slags men de er ikke så lille...den her model er ca 50 cm i ø mål....er monteret på et rustfri rør som sættes ned i en sokkel virker 100 % den der laver 220 volt er købt ved siden af som extra udstyr men di kan købes alle steder....de har møllen flere steder men de er noget dyre. http://www.watski.dk/Rutland-504-vindkraftaerk-12V-11579


  • #7   2. mar 2016 ok tak, er den ikke for stort og tungt til en fiskestangsholder? jeg er meget interesseret har du et billede af din setup på båd der viser hvordan den sidder?

  • #8   2. mar 2016 Det er ikke en stangholder det er lidt samme system som en stangholder..der er lavet en rustfri flanges på ca 6 cm ø..der er så lavet et hul der i hvor der er svejset et rør ned i og det hele er montere nede i skroget på båden (lig som en stangholder ) bare mere kraftigt så er der laver et teleskop rør i rustfri også som kan skydes op fra 1.met til 1.80 så det fylder næsten ingen ting når det er pakket sammen..jeg har desværre ingen billeder af det lige nu men kan nok tá nogle på et tidspunkt men møllen ligger i campingvogn da jeg også bruger den der om sommeren og den står ikke hjemme ved mig..men det kommer den 😀Du kan bare ringe vis du har nogle spørsmål.mvh Henrik 👍

  • Anders H
    Anders H Tilmeldt:
    apr 2008

    Følger: 1 Følgere: 1 Svar: 4
    #9   5. mar 2016 X-sol er ganske udmærkede. Lige nu kan du imidlertid få en 50Wp flex solcelle hos SeaSea i Sverige til under 1000 DKK.

    Obs:
    Der er forskel på Wh og Wp. Wh er ydelsen på en hel dag med sol. Wp er ydelsen pr. time med direkte sol. 50 Wp er fint til vedligeholdelse og lidt opladning . 50Wh er stort set værdiløst.


  • #10   8. mar 2016 Det forstår jeg ikke, Anders H, vise du ikke kigger på Wh, så kan man jo ikke se om der er nok strøm til at kører mine elektriske apparater ?

  • Anders H
    Anders H Tilmeldt:
    apr 2008

    Følger: 1 Følgere: 1 Svar: 4
    #11   8. mar 2016 En solcelle på 50Wp vil levere en konstant effekt på 50W når solen skinner direkte på den i en vinkel på 90 grader. (Såkaldt Pmax). Hvis solen så skinner i 7 timer, så har solcellen generet en samlet effekt på 350Wh. (50W x 7h).

    Alt afhængig af din laderegulator vil du imidlertid ikke få alle 350Wh ladet på dit batteri. Typisk arbejder solcellen nemlig med min. 18V, medens du kun kan lade med op til ca. 14V. Ladestrømmen du får ud er 50W/18V=2,8A x 7 timer = 19,5Ah eller 247Wh ved 12,7V. (Kun hvis du anvender en såkaldt MPPT regulator, vil du kunne udnytte den fulde effekt fra solcellen).

    Oftest er solvinklen imidlertid langt fra 90 grader og ændrer sig over dagen - solen står jo lavt på himlen både morgen og aften - så i praksis vil du få betydeligt mindre.

    Visse billige solceller markedsføres på Wh. Typisk er de beregnet ved 7 timers direkte sol i 90 grader. Dermed svarer 50Wh til blot 7Wp, som vil give dig en ladestrøm på kun 0,4A - stadig forusat fuld sol i 90 grader. I praksis vil du få ca. det halve og kun i de timer om dagen, hvor solen står højt på himlen.



  • #13   9. mar 2016 Det er jeg nu ikke helt enige med din beregninger. At solcelle vil arbejde 7 timer i Max watt det ved vi godt ikke er holdbart, men alt afhænger af temperatur, max summen i watt pr. m2 og atmosfære over vores hoveder.
    Jeg ved godt at der er forskel på laderegulator mm, men du kan være sikker på at en god dag 3,5 til 4 timer sol om sommeren vil et solcellepanel på 100 Wp, så kan du beregne, at produktionen vil være maksimal i Danmark i løbet af sommeren 100Wp X 4 timer - 400 Wh.


  • Anders H
    Anders H Tilmeldt:
    apr 2008

    Følger: 1 Følgere: 1 Svar: 4
    #14   9. mar 2016 Der er ganske rigtigt mange faktorer, der påvirker ydelsen.

    Min pointe var blot, at visse udbydere anfører ydelsen på deres paneler i Wh. Ukyndige forledes til at tro, at det er det samme som Wp. De 7 timer i mit regneeksempel var blot for at illustrere denne forskel. Som anført, vil ydelsen i praksis vil være langt mindre.

    Wp ydelsen på solceller er altid angivet som Pmax, som typisk opnås ved en spænding på min. 18V for solceller beregnet til både og langt højere for dem, du sætter på dit hustag. I en båd er det derfor vigtigere at se på, hvor meget strøm solcellen leverer (Ampere), da det i praksis er strømmen, der oplader dit batteri.

    De nye MPPT regulatorer ændrer på denne begrænsning, idet de er i stand til at konvertere den højere spænding fra solcellen til en større strøm på ladesiden. Med en sådan regulator giver det mening at vælge en solcelle med høj spænding, da du dermed stadig kan lade på dit batteri, når solen står lavt på himlen eller det er overskyet.

    Se fx her for mere info:
    http://www.solar-electric.com/mppt-solar-charge-controllers.html/


Kommentér på:
Solceller til båd

Annonce