{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.486 visninger | Oprettet:

Ny politivedtægt for Fyn {{forumTopicSubject}}

Lige til orientering. Læg især mærke til at planingskravet er fjernet og nu gælder der en generel hastighedsgrænse for alle motorbåde, også omfattende sejlbåde for motor


Reglement for sejlads


Reglement for sejlads med motorbåde, herunder vandscootere og jetski og for brætsejlads ud for kyststrækningen i Fyns Politikreds
(Udstedt i medfør af ordensbekendtgørelsen § 14, stk. 3)



§ 1. Reglementet gælder for sejlads indtil 300 meter ud fra kyststrækninger i Fyns Politikreds, som ikke er reguleret ved anden lov, bekendtgørelse eller reglement udstedt i medfør af lov, herunder bekendtgørelse nr. 23 af 6. januar 2012 (ikke-erhvervsmæssig sejlads med vandscootere m.v.), havnereglementer m.v.

Stk. 2. Reglementet gælder endvidere for i øvrigt tilladt sejlads i nærmere afgrænsede områder omkring Svendborg Sund og Fænø Sund, jf. § 6

Stk. 3. Reglementet gælder ikke for færger, fartøjer i handelsflåden, fartøjer i rutefart, offentlige myndigheders sejlads, sejlads med livredningsformål eller erhvervsmæssig fiskeri samt følgebåde i forbindelse med organiseret trænings- og kapsejlads.

§ 2. Sejlads med motorbåde, herunder vandscootere og jetski i det omfang, det er tilladt inden for 300 meter zonen, og sejlads med bræt, skal ske på følgende betingelser:

? Sejladsen må ikke være til hinder eller ulempe for anden sejlads
? Sejladsen må ikke være til hinder eller til ulempe for badende
? Sejladsen må ikke medføre unødig støj til ulempe for andre.

§ 3. Sejlads med motorbåd, herunder vandscootere og jetski, fremført med en hastighed på mere end 5 knob skal foregå uden for 300 meter zonen.

§ 4. Sejlads med fartøjer, der er trækkraft ved start af vandskiløbere o. lign., kan foregå med den nødvendige hastighed men skal udføres vinkelret på kystlinjen og alene, når der ikke er badende og sejlende i sejlretningen. Ved afsætning af vandskiløberen o. lign. ind mod kysten, skal det trækkende fartøjs hastighed nedsættes til maksimalt 5 knob, før det drejer.

Stk. 2. Det trækkende fartøj skal være bemandet med mindst 2 personer på 18 år eller derover til udkig for og agter.

§ 5. Sejlads med vandscooter mv. fra og til kystlinjen, jf. bekendtgørelse nr. 23 af 6. januar 2012, jf. § 1 og § 3, stk. 2, må ikke ske fra og til kommunale badeområder, jf. kommuneplaner, byplansvedtægter e. lign.

Stk. 2. Såfremt kommunen har anlagt faste landingspladser eller ved markering har fastlagt særlige veje eller korridorer ud til 300 meter fra kysten, skal disse anvendes, såfremt sådanne findes i nærheden.

§ 6. For kyststrækningen ud for Svendborg Kommune gælder: Sejlads med motorbåde, herunder vandscootere og jetski må maksimalt ske med 5 knob i Svendborg Sund og Skårup Sund inden for området, der mod vest begrænses af den grønne sideafmærkning på Iholm Flak og vestkanten af Tankefuld Skov, mod øst af Odden, Skårupøre og Øgavl på Thurø samt mod syd/øst af den grønne sideafmærkning på Grønne Odde og de to ledefyr nord for Valdemar Slot på Tåsinge.

Stk. 2. For kyststrækningen ud for Middelfart Kommune gælder: Sejlads med motorbåde, herunder vandscootere og jetski må maksimalt ske med 5 knob i området øst og syd for Fænø, afgrænset i vest af en linje mellem den nordlige begrænsning af det undersøiske kabelfelts skæring af kysten ved ejendommen Stenderuphagevej nr. 3 og fyret ”Tyven” Fænø FL. WRG.5s og afgrænset i nord af en linje mellem Slotsbanken på Sudden vest for Hindsgavl og det nordligste punkt på Fænø og afgrænset i syd af Natura 2000 området.

§ 7. Overtrædelse af dette reglement straffes med bøde.

§ 8. Dette reglement træder i kraft den 1. maj 2012.

Stk. 2. Tidligere udsendt sejladsreglement af 28. juli 2011 ophæves fra denne dato.



Politidirektøren på Fyn, den 24. april 2012

Marianne Birck
Sekretariatschef



Ad. §§ 1, 2, 3 og 6 henvises til oversigtskortet.
§ 1 og § 2 er korrigeret den 6. juni 2012.




Senest opdateret: 30. juli 2012


Spar penge på din bilforsikring

Kommentarer på:  Ny politivedtægt for Fyn
  • #2   2. maj 2013 jo og reglerne har været gældene siden 2012 , men en reminder er nok meget passende her inden sejlsæsonen starter .

  • #4   2. maj 2013 ja gammel nyhed

  • #5   2. maj 2013 To på over 18 år i båden for at trække vandski ?
    Hvorfor mon ikke det er nok med et speedbådskørekort ?
    Speedbådskørekort er slet ikke nævnt i den forbindelse.


  • #6   2. maj 2013 jan ,s : ja det har du ret i . den var jeg ikke lige faldet over .

  • #8   2. maj 2013 Preben : det der er mærkeligt er : at det ikke er gyldigt speedbådscertifikat der er er kravet og ikke de 18 år .

  • #9   2. maj 2013 men man må gerne sejle inde på stranden blandt de badende med 15knob i sejlbåd..... lav nu de regler så de er ens for alle... det samme med promillegrænserne

  • #10   3. maj 2013 Det er korrekt at overskriften måske er misvisende, men den er nok nødvendig for at få opmærksomhed. Sagt på en anden måde, hvor mange ville have læst indlægget hvis jeg havde skrevet at "Politivedtægten for Fyn blev ændret sidste år". Det er den jo reelt blevet et utal af gange tidligere. Det næste er vel at spørge hvor mange af jer der var opmærksom på ændringen. Jeg er ved at finde ud af om det her for Fyn er en standard , der er anvendt over hele landet nu. Promillegrænsen er identisk for alle sejlende, nemlig 0,5 promille. Den eneste forskel er reelt at dem der har en tilladelse til at sejle, kan fratages denne tilladelse.
    Det er korrekt at en sejlbåd reelt må sejle ubegrænset hastighed langs kysten, bare motoren ikke kører.
    Med hensyn til de 2 18 årige, mener jeg, at det netop er problemet. Vi uddanner 16 årige i at sejle speedbåd og så kræver bekendtgørelsen 18 årige i båden, personer der ikke nødvendigvis har forstand på at sejle. Det virker åndsvagt.
    Samtidig kan der vel opstå et problem omkring ansvar hvis noget går galt.

    Jeg har sendt en mail til Politidirektøren for at få en begrundelse samt bedt Dagbladene behandle emnet. Så må vi se om der sker noget.


  • #11   3. maj 2013 Carsten : hvornår er der kommet en promillegrænse på 0.5 , for ikke planende både ? har du evt et link til det ?
    Og selvfølgelig har de 18 årige styr på at sejle (lige så meget som de 16 årige) det er jo stadig et krav de har certifikat.


  • #12   4. maj 2013 Det kom der sammen med den for planende både. Den eneste reelt forskel er at den der skal have kort kan miste det og komme i fængsel. De øvrige kan klare det med en bøde. Se § 29c.2


    » § 29 a. For spiritussejlads straffes den, som fører skib eller i øvrigt udfører arbejde om bord på et skib i en stilling af væsentlig betydning for sikkerheden efter at have indtaget spiritus i et sådant omfang, at alkoholkoncentrationen i blodet under eller efter sejladsen overstiger 0,50 promille.
    Stk. 2. Stk. 1 finder ikke anvendelse for fritidsfartøjer, hvortil der ikke er foreskrevet uddannelseskrav til fartøjets fører eller eventuelle styrmand. Førere af vandscootere og lignende fartøjer er dog omfattet af stk. 1.
    Stk. 3. Stk. 1 finder ikke anvendelse, når et fritidsfartøj er fortøjet i havn eller på beskyttet ankerplads.
    Stk. 4. For spiritussejlads straffes endvidere den, som fører skib eller i øvrigt udfører arbejde om bord på et skib i en stilling af væsentlig betydning for sikkerheden efter at have indtaget spiritus eller andre rusmidler i et sådant omfang, at vedkommende er ude af stand til at udføre sin tjeneste på fuldt betryggende måde.
    Stk. 5. Stk. 1 finder tilsvarende anvendelse for et udenlandsk fritidsfartøj, såfremt der ville have været foreskrevet uddannelseskrav til fartøjets fører eller eventuelle styrmand, jf. stk. 2, 1. pkt., hvis fartøjet havde ført dansk flag.
    § 29 b. Politiet kan til enhver tid forlange, at personer, der er omfattet af bestemmelserne om spiritussejlads i denne lov, foretager en udåndingsprøve.
    Stk. 2. Politiet kan fremstille en person til udtagelse af blod- og urinprøve, hvis der er grund til at antage, at vedkommende har overtrådt bestemmelserne om spiritussejlads, eller vedkommende nægter eller ikke er i stand til at medvirke til en udåndingsprøve. Når særlige omstændigheder taler derfor, kan politiet tillige fremstille den pågældende til undersøgelse af en læge.
    § 29 c. Spiritussejlads efter § 29 a straffes med bøde eller fængsel i indtil 1 år og 6 måneder.
    Stk. 2. Spiritussejlads i robåde og lignende fartøjer, som ikke føres frem ved sejl- eller motorkraft, straffes dog med bøde.


  • #13   4. maj 2013 Carsten k : du er altså galt på den , der er ingen promillegrænse på fartøjer uden uddannelseskrav . men et krav om at man kan føre det på forsvarlig vis , hvilket er noget helt andet.
    (det står oppe over i dit link )


  • #14   6. maj 2013 Michael. Du skal se bort fra stk 1 men ikke stk 4. Spiritussejlads er når du kommer over 0,5 promille. Ellers ville 29c stk også omfatte dem der sniffede til en kapsel

  • #15   6. maj 2013 Carsten : netop ! og stk 1 er det eneste sted der står noget om 0,5 promille. der er ingen fast promille grænse for ikke planende fartøjer , i DK.
    men et krav om at man kan føre det på forsvarlig vis , hvilket er noget helt andet..


Kommentér på:
Ny politivedtægt for Fyn

Annonce